Keysersmolen - Aanbod starters - Bedrijfspanden en kavels - BrIM Breda

Bedrijfspanden en kavels

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlKeysersmolen

 

Kleinschalige huisvestingsmogelijkheden voor starters in voormalig schoolgebouw de Keysersmolen, Oranjeboomstraat 198, Breda

 

Voormalig schoolgebouw De Keysersmolen is getransformeerd naar Incubator Breda. Dit gebouw is bestemd voor kleinschalige bedrijfshuisvesting ten behoeve van startende ondernemers.

 

Heeft u interesse?

Neem contact op met Marco Sprenkels

E: incubatorbreda@gmail.com   M: 06-43027143

 

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit ondernemers die recent begonnen zijn en nu vanuit huis of provisorische kantoorruimte ondernemen en uit personen die van plan zijn een onderneming te starten. Veelal zullen dit eenmanszaken (zzp'ers) zijn, maar dit kunnen natuurlijk ook samenwerkingsverbanden van meerdere personen zijn.

Doorgaans kunnen starters in de reguliere markt moeilijk huisvesting vinden. Dit komt door de commerciële prijzen en de beperkte mogelijkheden voor korte huurcontracten. Commerciële verhuurders zijn doorgaans niet snel genegen zaken te doen met starters op basis van flexibele huurcontracten tegen lage huren, omdat dit vaak financieel minder aantrekkelijk is.

Om oneerlijke concurrentie/oneigenlijke staatssteun te voorkomen is het van belang dat huurders uiteindelijk doorstromen. Huurcontracten kunnen zodoende maximaal voor 3 jaar worden afgesloten. Daarna dient een huurder in principe te verhuizen naar de commerciële markt.

 

Gebouw

Het betreft hier een voormalige school met een echte schooluitstraling. Voordeel van deze uitstraling is dat het aansluit bij het gevoel van een starter. De starter en zijn klant zullen zich thuis voelen in het gebouw, door het gevoel van laagdrempeligheid. Het gebouw ademt daarnaast nostalgie.

De opzet van het gebouw leent zich prima voor de verhuur in werkunits en flex-plekken. 
 

 


De entree is centraal gelegen aan de voorkant van het gebouw. Tevens is er een entreemogelijkheid aan de achterzijde van het pand. Dit is een groot voordeel voor de routing binnen het gebouw. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor een aantal vergaderruimten. Tevens is het te vermelden dat er ruim voldoende toiletten op prima locaties, verdeeld over het gebouw, zijn gesitueerd. Ook is er een keuken aanwezig, gunstig gelegen ten opzichte van een mogelijke ‘social space’.


Het gebouw heeft drie lagen. Twee lagen zijn in gebruik geweest als school en kunnen als zodanig worden ingezet ten behoeve van ruimten voor het starterscentrum. De tweede verdieping  bestaat uit een grote zolder.

De buitenzijde van het gebouw heeft ook een uitstekende karakteristieke uitstraling. De tuin aan de voorzijde leent zich uitstekend voor een fietsenstalling en eventueel terras.

De voormalige speelplaats aan de achterzijde van het pand kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Voornamelijk als afgesloten parkeerterrein. Ook wordt gedacht aan een gedeeltelijk terrasfunctie als verlengde van de ‘social space’.

 

Indeling

De entree bevindt zich aan de voorzijde op de begane grond, maar het gebouw is tevens bereikbaar vanaf het binnenterrein (parkeerplaats). De voormalige klaslokalen bevinden zich zowel op de begane grond als op de eerste verdieping aan de voorzijde van het pand en zijn aan de achterzijde verbonden via een gang. Terzijde van de ingang aan de voorzijde bevinden zich een tweetal kleine ruimten. Vervolgens zijn de vier klaslokalen (ca 50m2 elk) en de gymzaal (ca 78 m2) bereikbaar via de gang aan de achterzijde. Aan de rechterzijde van het pand is een achteraanbouw gerealiseerd (niet op de plattegrond zichtbaar), waarin een hal en ‘aula’ zijn gesitueerd. De eerste verdieping is bereikbaar via twee trappen, een aan de linkerzijde en een aan de rechterzijde van het pand. Op de eerste verdieping bevinden zich zeven klaslokalen van 50 m2. De zolder is bereikbaar via een trap. Deze zolder is een vrij open ruimte met lage steunbalken.

Daarnaast kunnen enkele ruimten ingericht worden als vergader-, conferentie- of presentatieruimt. Een mogelijke verdeling is het opsplitsen van alle klaslokalen (thans 50 m2) waardoor twee ruimten van ieder 25 m2 ontstaan. De ruimte links van de ingang op de begane grond (23 m2) kan een spreekkamerfunctie krijgen. De voormalige gymzaal kan prima de functie van kantoortuin krijgen en biedt al snel plaats aan tien flexwerkplekken.

De ruimte aan de achterzijde van de gang op de begane grond (15 m2) leent zich uitstekend voor een spreekkamerfunctie.

De hal en de aula aan de rechterachterzijde van het pand (niet weergegeven op de plattegrond) krijgen vermoedelijk een ‘social space’ functie. In deze ruimten kunnen presentaties worden gegeven of kan men met grotere groepen vergaderen.  De zeven klaslokalen op de eerste verdieping worden getransformeerd tot 14 werkunits.

Daarnaast wordt gedacht aan ‘zitjes’ op verschillende plaatsen in de gang, waar mensen informeel met elkaar kunnen converseren.

 

Locatie

De locatie van de Keysersmolen leent zich uitstekend voor het beoogde doel van kleinschalige bedrijfshuisvesting voor starters:

-   Uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer

-   Het gebouw ligt op fietsafstand van het centrum en de wijken Ginneken,

    Heuvel en Princenhage

-   De wijk Heuvel is volop in beweging. Met de komst van het Dr. Struyckenplein

    zijn er in de directe nabijheid voldoende voorzieningen gelegen.

-   De omgeving sluit goed aan bij een starterscentrum. Weliswaar gelegen in 

    een woonwijk, maar is omsloten door diverse bebouwing. Door de ligging op

    zeer korte afstand van de doorgaande weg is de bereikbaarheid uitstekend en

    door het volledig kunnen parkeren op afgesloten eigen terrein (ommuurde

    voormalig schoolplein aan de achterkant) de overlast van autoverkeer in de

    woonwijk beperkt.

-   De omgeving kent een karakter waar een starter zich thuis zal voelen. Het is

    geen kille zakelijke omgeving.

 

Heeft u interesse? Ga naar het inschrijfformulier

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.