Aardappelverwerker LambWeston / Meijer opent commerciële vestiging in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlAardappelverwerker LambWeston / Meijer opent commerciële vestiging in Breda

  • Home
  • Nieuws
  • Aardappelverwerker LambWeston / Meijer opent commerciële vestiging in Breda
Aardappelverwerker LambWeston / Meijer opent commerciële vestiging in Breda

Toegang tot bredere talentenpool gaf doorslag

Tilburg/Breda (11 februari 2015) - De internationale producent van bevroren aardappelproducten Lamb Weston / Meijer, een joint venture van het Amerikaanse Lamb Weston ConAgra Foods en het Nederlandse Meijer Frozen Foods BV, brengt zijn commerciële afdeling onder in Breda. Op vrijdag 6 februari opende de Bredase wethouder Bergkamp (Economische Zaken) de nieuwe vestiging van het bedrijf aan de Claudius Prinsenlaan. Deze nieuwe vestiging biedt aan zo’n 35 mensen een vaste standplaats.

In Nederland heeft de onderneming drie productielocaties: in Kruiningen, Oosterbierum en Bergen op Zoom. Andere productielocaties bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk en een sales office gevestigd in Dubai. Lamb Weston / Meijer heeft een breed assortiment van frietjes tot aardappelspecialiteiten en aardappelvlokken. De organisatie telt circa 1.200 medewerkers en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 700.000 ton aardappelproducten.

Gunstige arbeidsmarkt
Een sterke positie, die Lamb Weston / Meijer de komende jaren gestaag wil uitbouwen. De opening van de nieuwe commerciële vestiging in Breda, die Europa en het Midden-Oosten bedient, past binnen die ambitie, vertelt CEO Bas Alblas. “Helaas bleek het de afgelopen jaren lastig om hoger opgeleid commercieel personeel naar Kruiningen te krijgen. Een logische plek bleek Breda: de toegankelijkheid in deze regio naar een bredere talentenpool is heel gunstig en het heeft een uitstekende ligging; vlakbij belangrijke uitvalswegen en de rechtstreekse spoorverbinding met Schiphol met het oog op onze buitenlandse collega’s en bezoekers.” Alblas benadrukt dat het hoofdkantoor in Kruiningen blijft. “De diverse locaties versterken elkaar. Onze fabrieken bevinden zich bewust dicht bij de telers, zodat we de aardappelen snel – binnen twee uur – kunnen verwerken tot eindproduct.”

“Enorme potentie”
Samen met de Gemeente Breda en het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) ondersteunde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) het bedrijf bij zijn komst naar Breda. Zo sprak de BOM zijn contacten met lokale en regionale kennis- en onderwijsinstellingen aan bij het werven van hoog opgeleide professionals.

De Bredase wethouder Bergkamp is blij met de komst van Lamb Weston / Meijer. “Wederom kiest een internationaal toonaangevend bedrijf voor Breda. Het onderstreept de enorme potentie van onze stad, met zijn vele kennisinstellingen en met zijn centrale ligging binnen Nederland en West-Europa.” Ook directeur Jan Pelle van de BOM is blij over de keuze van het concern voor Breda. “Brabant is een echte Agrofoodregio. De uitbreiding in Breda kan dit cluster nog verder versterken en geeft een prachtige impuls aan de werkgelegenheid.”

Over Lamb Weston / Meijer
In 1994 sloegen het Amerikaanse Lamb Weston ConAgra Foods en het in Kruiningen gevestigde familiebedrijf Meijer Frozen Foods BV de handen ineen via een joint venture: Lamb Weston / Meijer vof was een feit. Lamb Weston / Meijer is actief in zo’n 30 markten en levert haar aardappelproducten aan klanten in food service, de detailhandel en voedingsmiddelenindustrie. Samen met Lamb Weston ConAgra Foods worden de producten onder het Lamb Weston merk wereldwijd in meer dan honderd landen verkocht. Talloze van de geavanceerde technologieën zijn uitgegroeid tot moderne industriestandaards en Lamb Weston / Meijer loopt voorop in het aanbieden van nieuwe producten die haar klanten hogere winsten opleveren.

Over de BOM
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) spant zich in voor een innovatieve en veerkrachtige Brabantse economie met duurzaam concurrentievermogen binnen een globaliserende wereld. De accenten in het beleid liggen op de economische topclusters, cross-overs tussen deze clusters, en het verbinden van deze clusters met maatschappelijke opgaven.

De BOM stimuleert bedrijven, overheden en kennisinstellingen om de economische ambities van Brabant waar te maken. Uitgangspunt is het bieden van slimme oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. De kerntaken van de BOM zijn het smeden van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en instellingen, het aantrekken van buitenlandse bedrijven, het risicodragend investeren in startende en groeiende innovatieve ondernemingen en het ontwikkelen van bedrijfslocaties.

De BOM is gevestigd in Tilburg en er zijn momenteel ongeveer 85 mensen werkzaam.

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie vanuit Lamb Weston / Meijer kunt u contact opnemen met Janet Verhoeven (Corporate Communication Specialist). Zij is telefonisch bereikbaar op:
T +31 113 394955
M +31 651 554 947
E janetverhoeven@lambweston-nl.com

Voor meer informatie vanuit de BOM kunt u contact opnemen met Monique Beukers (communicatiemanager BOM). Zij is te bereiken op:
T 088 – 83 111 47
M 06 – 24 74 75 59
E mbeukers@bom.nl

 

 

Geplaatst op 17-02-2015

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.