Baan Bonus Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBaan Bonus Breda

Baan Bonus Breda

 

Met ingang van 1 januari 2011 is de Baan Bonus Breda van kracht. Dit is een bonusregeling voor iedere werkgever die de komende maanden een Bredase werkzoekende in dienst neemt. Biedt u een jaarcontract, dan bedraagt uw bonus €10.000,-. Aanvragen gaat in minder dan vijf minuten via www.baanbonusbreda.nl, de verantwoording die erbij hoort blinkt eveneens uit in eenvoud.

 

De regeling

Werkgevers die een Bredase werkzoekende in dienst nemen kunnen per werknemer een eenmalig bedrag ontvangen van € 5.000,-. Voor een jaarcontract is dat bedrag € 10.000,- per werknemer.

Deze tijdelijke stimuleringsregeling gaat in per 1 januari 2011 en . past bij de uitgangspunten in het coalitieakkoord om de participatie op de arbeidsmarkt te stimuleren. De Baan Bonus Breda sluit bovendien aan bij de landelijke ontwikkeling om experimenten mogelijk te maken die werkgevers in de gelegenheid stelt om bemiddeling bij werkloosheid zelf positief te beïnvloeden. Tegelijkertijd geeft de Gemeente Breda met deze regeling werkzoekenden de mogelijkheid werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

Op dit moment

Voor steeds meer bedrijven lijkt het einde van de economische crisis in zicht. Langzaam maar zeker wordt herstel zichtbaar en worden er weer toekomstplannen gemaakt. De gevolgen van de crisis zijn in Breda nog wel merkbaar. Vooral als we kijken naar het aantal goede arbeidskrachten dat op dit moment zonder baan zit.

Het is in het belang van bedrijven, werkzoekenden en de gemeente Breda dat zoveel mogelijk mensen actief zijn op de arbeidsmarkt. Daarom treedt de Baan Bonus Breda in werking. Die is bedoeld als stimulans voor bedrijven om werkzoekenden een contract te bieden. De hoogte van de bonus en de manier waarop de regeling werkt kunnen hier de doorslag geven. 

 

Met zorg geselecteerde kandidaten

Naast het interessante financiële aanbod heeft de Baan Bonus Breda nog ander voordeel. De beste kandidaten worden voor u geselecteerd waardoor u geen kosten maakt voor werving en selectie. Uw toekomstige medewerker wordt gerekruteerd uit een zorgvuldig samengestelde poule van ingeschreven werkzoekenden. Een team van job-matchers draagt concreet kandidaten voor die goed aansluiten bij uw vacature. Daarbij heeft u steeds contact met u eigen vaste job-matcher. Ook na de match is deze bereikbaar voor voorkomende vragen en advies.

 

De belangrijkste spelregels

De Baan Bonus Breda kent een paar spelregels:

-          Een jaarcontract (vanaf 32 uur per week) is goed voor €10.000,- een halfjaarcontract voor €5.000,-.

-          Aanvragen gaat via internet, de verantwoording eveneens.

-          De bonus wordt uitbetaald op basis van loonstroken (die u via de website of per post kunt insturen).

-          Kandidaten zijn afkomstig uit de poule van de Baan Bonus Breda.

-          De vestigingsplaats van de werkgever is geen criterium.

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze informatie uw belangstelling gewekt, kijkt u dan eens op www.baanbonusbreda.nl. Een overzichtelijk website met beknopte informatie over de Baan Bonus Breda. Tevens de plaats waar u uw vacature kunt melden en Baan Bonus Breda in een paar stappen kunt aanvragen. Wilt u iemand spreken over de Baan Bonus Breda, klikt u gewoon op de contactknop op de site.

Geplaatst op 24-01-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.