Ballast Nedam/Hurks mag nieuw station Breda bouwen - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBallast Nedam/Hurks mag nieuw station Breda bouwen

  • Home
  • Nieuws
  • Ballast Nedam/Hurks mag nieuw station Breda bouwen
Ballast Nedam/Hurks mag nieuw station Breda bouwenBallast Nedam/Hurks mag in Breda aan de slag met de bouw van het nieuwe station. Opdrachtgever ProRail gaat akkoord met het voorstel van de bouwer die voor 130 miljoen euro het plan gaat uitvoeren.

Projectorganisatie Breda Centraal bestaande uit ProRail, NS Poort en de gemeente Breda, waarin het ministerie van I&M en de provincie Noord-Brabant meefinancieren, kreeg in april vijf offertes binnen via een Europese aanbestedingsprocedure. Ballast Nedam/Hurks mag het ontwerp voor het nieuwe station is van architectenbureau Koen van Velsen uitvoeren.Het nieuwe gebouw dat medio 2015 wordt opgeleverd, is toegerust op de groeiende reizigersstroom en wordt een belangrijke opstapplaats naar Schiphol en naar België en Frankrijk.

Het nieuwe station telt zeven sporen en drie perrons, waar zestien treinen per uur kunnen stoppen. Nieuw is dat van die zestien treinen er vier hogesnelheidsshuttles zijn.

Het nieuwe busperron biedt ruimte aan twintig bussen die goed aansluiten op de treindiensten. In en rond het station is plaats voor meer dan 4000 fietsen en op het dak van het station kunnen ruim 720 auto’s parkeren.

De Noord- en Zuidkant van het station worden met elkaar verbonden door een brede, ruime ondergrondse passage met winkels. Aan de voor- en achterkant komen overzichtelijke pleinen, met brede wegen die zorgen voor een goede bereikbaarheid.

In het station komen daarnaast woningen en kantoren waar onder andere de Belastingdienst gevestigd gaat worden.

Geplaatst op 05-09-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.