Bedrijf zit goed in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBedrijf zit goed in Breda

Ondernemers waarderen het ondernemingsklimaat in Breda met een 6,9.

Dat blijkt uit de landelijke Benchmark Gemeentelijk Ondernemingsklimaat 2010, uitgevoerd in 31 grote gemeenten in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het rapportcijfer is iets beter dan dat van 2005, toen een 6,7 werd gescoord. Volgens de gemeente komt de verbetering door inspanningen als de Economische Impulsnota en het Grote Steden Beleid. Met name de bereikbaarheid per auto (6,9), parkeren (7,0) en de staat van de openbare ruimte (7,0) worden relatief hoog gewaardeerd.

De dienstverlening van de gemeente scoort een 6,5. Het gaat dan onder meer om duidelijkheid van beleid en regels en de kwaliteit van de dienstverlening. "Op al deze aspecten is Breda volgens de bedrijven de afgelopen vijf jaar vooruit gegaan. Breda scoort op dit punt boven het landelijk gemiddelde rapportcijfer", meldt het rapport.

Ondernemers in Breda vinden de communicatie en de dienst- en vergunningverlening het belangrijkste. In andere steden wordt vooral verkeersbeleid genoemd. "Kennelijk vergt verkeer minder aandacht omdat dat in Breda goed geregeld is."

De grootste vooruitgang is volgens de bedrijven geboekt met herstructurering van bedrijventerreinen als Krogten-Emer-Hintelaken en Hazeldonk. Ook het promotie- en acquisitiebeleid is in waardering gestegen.

Partijen als Kamer van Koophandel, het onderwijs en de bankensector) zijn met name ook te spreken over de vestiging van Dinalog (Dutch Institute for Advanced Logistics) in Breda.

Geplaatst op 15-09-2010

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.