Breda in Nederlandse top van vestigingslocaties - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBreda in Nederlandse top van vestigingslocaties

  • Home
  • Nieuws
  • Breda in Nederlandse top van vestigingslocaties
Breda in Nederlandse top van vestigingslocatiesBedrijven vestigen zich graag in Breda. 24 nieuwkomers kwamen in 2010 hiernaar toe. Daarmee eindigt de stad op de tweede plek in Nederland als het gaat om het aantal bedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Database Bovenregionale Locatiebeslissingen van de Steg Groep.

Gelet op het aantal arbeidsplaatsen scoort Breda ook goed en staat derde op de ranglijst met 2270 nieuwe banen. De regio West-Brabant en Amsterdam kwamen het best uit de bus.

‘West-Brabant, waaronder Breda, kende vanwege haar ligging, infrastructuur en de beschikbaarheid van bedrijfslocaties opnieuw een goed jaar in 2010’, zo luidt de conclusie van de Steg Groep.

Breda is in trek bij Benelux-kantoren en logistiek & distributie. In de stad vestigde zich afgelopen jaar onder andere Bürkert en Forever 21. Branches waarvoor West-Brabant aantrekkelijk blijkt zijn industrie, voeding- en genotmiddelen en transport en logistiek.

Het aantal grote bovenregionale locatiebeslissingen van bedrijven in Nederland bedroeg in 2010 slechts 28. Ten opzichte van 2009 is dit een daling met meer dan 20%. Vergeleken met het topjaar 2000 is de daling zelfs ruim 40%.

Sinds 2000 publiceert Stec Groep de Database Bovenregionale Locatiebeslissingen Nederland. Het gaat om buitenlandse ondernemingen die voor de eerste keer voet op Nederlandse bodem zetten, Nederlandse en buitenlandse bedrijven die over grote afstand binnen Nederland verhuizen of vestigingen samenvoegen en ‘groeiers’ die elders in Nederland een nieuwe vestiging opzetten.

Geplaatst op 19-04-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.