Breda verder in ‘race’ om Topinstituut Logistiek - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBreda verder in ‘race’ om Topinstituut Logistiek

  • Home
  • Nieuws
  • Breda verder in ‘race’ om Topinstituut Logistiek

Op 19 februari jl. maakte de Commissie Van Laarhoven bekend dat Breda zich opnieuw mag presenteren als vestigingsplaats voor het Nederlands Topinstituut voor Supply Chain Management en de bijbehorende Supply Chain Campus. In een eerdere selectie toonden vijf steden –Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen/Arnhem, ’s-Hertogenbosch en Breda- hun belangstelling en hun mogelijkheden.  Over de drie overgebleven kandidaten: Amsterdam, Rotterdam en Breda, brengt de Commissie Van Laarhoven advies uit aan minister Van der Hoeven, Economische Zaken. 

 

“Het zou voor de stad, de regio en voor de hele provincie Noord-Brabant een enorme opsteker zijn als we erin slagen om samen met de kennisinstituten en het bedrijfsleven dit Topinstituut en de Campus binnen te halen. Als logistieke hotspot, met een op dit vakgebied sterke onderwijskolom en prima samenwerking met de vele prachtige bedrijven in de sector, kunnen we ons dan nog verder ontwikkelen. Een top zetten op al die kwaliteiten en bewijzen dat we werkelijk in alle opzichten een sterke schakel zijn tussen Europese Mainports en economische regio’s. Het is goed voor innovatie en kennisontwikkeling en goed voor ons imago. Kortom, het versterkt onze aantrekkingskracht op het internationale bedrijfsleven. We moeten dus stevig inzetten op deze kans om er ook onze economie een impuls mee te geven”, aldus wethouder Els Aarts-Engbers van Economische zaken.

 

Breda heeft de nieuwe bedrijvenlocatie Rithmeester Park, parallel aan de A16, aangeboden voor huisvesting van het Topinstituut en de Campus. Op deze locatie komen alle aspecten van de West-Brabantse logistieke hotspot tot uitdrukking. Het is een 16 hectare groot, hoogwaardig bedrijventerrein, waarop naar verwachting vanaf begin 2010 gebouwd kan worden. Vooruitlopend daarop kan het instituut tijdelijk in de onmiddellijke nabijheid worden gehuisvest. 

 

Op 16 maart aanstaande presenteert Breda een uitgewerkt business plan aan de voltallige Commissie Van Laarhoven. Bij de uitwerking ervan worden kennisinstellingen, bedrijfsleven andere gemeentebesturen (BrabantStad en de West-Brabantse Vergadering) en de Provincies Noord-Brabant en Zeeland nadrukkelijk betrokken.

Logistiek is een kwestie van sterke schakels. Breda is bij uitstek de stad die schakelt en binnen de provincie worden nu alle krachten gebundeld.

 


Met dank aan ieders inzet tot nu toe en vertrouwend op hechte samenwerking bij de uitwerking van de businesscase maakt Breda zich nu op voor de volgende ronde.

 

“De stad en de provincie kunnen zich meten met topkandidaten als Amsterdam en Rotterdam. Tegelijkertijd blijven wij ook in die concurrentie trouw aan ons eigen principe: wij gaan uit van onze eigen kracht en zijn bij voorkeur complementair in plaats van concurrerend. Wij werken graag en met veel plezier samen met Rotterdam, met name de Rotterdamse haven, zoals we dat ook met andere (haven)steden in de Benelux  en in Noord-West Europa doen”, aldus burgemeester Peter van der Velden.

 

Breda, 20 februari 2009

 

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met het SSC Communicatie, telefoon (076) 529 30 15.

Geplaatst op 20-02-2009

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.