Breda versterkt internationale ambitie door deelname aan Expat Center South - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBreda versterkt internationale ambitie door deelname aan Expat Center South

  • Home
  • Nieuws
  • Breda versterkt internationale ambitie door deelname aan Expat Center South
Breda versterkt internationale ambitie door deelname aan Expat Center South

Naast een Internationale School en HSL-verbinding versterkt Breda per 1 januari 2013 haar vestigingsklimaat door deelname aan Expat Center Zuid-Nederland. Het centrum vereenvoudigt de service voor expats in de regio door met name de benodigde formaliteiten in één locatiebezoek af te wikkelen en alle mogelijke informatie over wonen en werken aan te bieden. De deelname aan Expat Center Zuid-Nederland is voorlopig voor twee jaar en sluit aan bij de ambitie die Breda heeft op internationaal vlak. Medio 2014 evalueert Breda de resultaten.

 

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen: “Er komen steeds meer buitenlandse bedrijven, kenniswerkers en buitenlandse studenten naar Breda. Om deze ontwikkeling  te stimuleren zijn er ook voorzieningen nodig. De service van het Expat Center Zuid-Nederland is een goede aanvulling op alles wat er al is en versterkt onze positie als mogelijke vestigingslocatie voor internationale bedrijven.”

 

Het uitgangspunt van het Expat Center is om het investerings- en businessklimaat in de regio voor multinationals en hun (buitenlandse) werknemers te verbeteren. Naast het aanbieden van informatie over wonen en werken is de koppeling van de IND en GBA-procedures nieuw ontwikkeld. Dit betekent dat de gecombineerde procedures van GBA en IND worden versneld voor mensen die zich in de gemeente Breda vestigen. Het gaat hier zowel om gemeentelijke vestigingsprocedures als het verkrijgen van een inreisvisum en verblijfsvergunning voor kenniswerkers, de zogenaamde ‘formalities’. Er is hiervoor één locatie in Eindhoven.

 

Daarnaast geeft Expat Center Zuid-Nederland informatie, advies en ondersteuning aan expats, zodat zij over de juiste informatie beschikken en zich snel thuis voelen, de zogenaamde ‘services’.

Eindhoven biedt de formalities én services aan. Tilburg en Maastricht hebben een eigen vestiging voor services.

Er wordt gewerkt aan een verbreding van de dienstverlening door samenwerking met organisaties als  UWV, Belastingdienst, RDW/CBR, douane et cetera.

 

Het Expat Center Brabant is een initiatief van onder meer de Provincie Noord-Brabant, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Inmiddels is ook de provincie Limburg aangehaakt en is de naam gewijzigd in Expat Center Zuid-Nederland.

Geplaatst op 10-12-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.