Breda wordt regiokazerne voor Zuidwest-Nederland - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBreda wordt regiokazerne voor Zuidwest-Nederland

  • Home
  • Nieuws
  • Breda wordt regiokazerne voor Zuidwest-Nederland
Breda wordt regiokazerne voor Zuidwest-NederlandIn Breda wordt een aantal belangrijke takken van Defensie in Zuidwest-Nederland gestationeerd. Minister Hans Hillen (CDA, Defensie) maakte onlangs bekend dat Breda een kantoor-complex kazerne krijgt voor de regio Zuidwest-Nederland.

In het kantoorcomplex worden, naast de staf van de luchtstrijdkrachten, andere eenheden geconcentreerd die een binding hebben met de regio Zuidwest-Nederland. Het gaat om elementen van het Logistiek Centrum Woensdrecht en van het Commando DienstenCentra uit de regio Zuidwest Brabant. Daarmee wordt het complex optimaal belegd en kan een aantal kleinere locaties in de regio worden afgestoten.

Het Instituut Defensie Leergangen (IDL) verhuist definitief van Den Haag naar de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De locatie in Den Haag stoot Defensie af. De medewerkers verhuizen naar Breda.

De verhuizing is onderdeel van de bezuinigingen die Defensie doorvoert. Door vastgoed af te stoten hoop de minister 1 miljard te kunnen besparen.

Geplaatst op 05-09-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.