Bredase vestiging van het Chinese ‘Silver Elephant’ een feit. - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBredase vestiging van het Chinese ‘Silver Elephant’ een feit.

  • Home
  • Nieuws
  • Bredase vestiging van het Chinese ‘Silver Elephant’ een feit.
Bredase vestiging van het Chinese ‘Silver Elephant’ een feit.

Met de officiële ondertekening van het huurcontract heeft de Chinese directie van Silver Elefant de vestiging in Breda definitief gemaakt. Binnenkort opent het bedrijf haar poorten aan de Gieterijstraat. Aanvankelijk zullen vier medewerkers de Bredase bedrijfsactiviteiten verzorgen. Verwachting is dat zij er binnen anderhalf jaar zo’n 20 collega’s bij krijgen.


Silver Elephant ontwikkelt en produceert biologische voedingsmiddelenadditieven, die vooral dienen om die voedingsmiddelen te conserveren. Deze biologische conserveringsmiddelen worden in diverse takken van de voedingsmiddelenindustrie gebruikt, waaronder vleesindustrie, bakkerij en frisdrankenindustrie. Vanuit Breda kan Silver Elephant  in de  toenemende vraag van de Europese markt voorzien.

 

Goede contacten met China

Met Silver Elephant worden vanuit Breda en West-Brabant al geruime tijd contacten onderhouden. Wederzijdse bezoeken en meer in het algemeen de activiteiten van West-Brabant, gericht op meer bekendheid in China, hebben positief bijgedragen aan het besluitvormingsproces van de Silver Elephant-directie. Sinds West-Brabant en China, met name de regio Yanghzou, goede contacten onderhouden is sprake van een toename van het aantal Chinese bedrijven dat geïnteresseerd is in vestiging in West-Brabant. Silver Elephant is het achtste Chinese bedrijf dat zich sindsdien hier vestigt. De recent bij de Kamer van Koophandel geopende China-desk maakt het ook voor Nederlandse ondernemers gemakkelijker om met potentiële afnemers, investeerders of coproducenten in contact te komen. In Breda opent Silver Elephant een (beschieden) laboratorium, verkoopkantoor en opslag om de bestaande Europese markten te bedienen en verder uit te bouwen.

Het gehele proces werd begeleid door Rewin en N.V. Brim.

 

Gunstig voor werkgelegenheid

Wethouder Economische Zaken Breda, Els Aarts-Embregts: “Met de komst van Silver Elephant heeft Breda er als het ware weer een farmaceut bij. Dat past in ons streven om deze bedrijfstak hier te laten landen. Eerder besloten multinationals als Amgen en Abbott al hun Europese verkoop- en distributieactiviteiten hier te huisvesten. Ook Alfa Laval, dat meer op voeding is gericht, koos al voor Breda. Het wordt dus een breed cluster met voedingsmiddelen, additieven en farmaceutische producten. Deze ontwikkeling past uitstekend in de speerpunten die we voor onze stad en regio hebben opgesteld.  Het is een kansrijke sector en in combinatie met de kracht van onze regio als Nederlands beste  ‘logistieke hotspot nummer’, verwachten we er gunstige effecten op de werkgelegenheid van. In die context haal ik graag de groei van Amgen aan: het bedrijf startte met vijf medewerkers en inmiddels werken er zo’n 500 mensen.”

 

Silver Elephant is opgericht in 1994 en heeft haar hoofdkwartier in China in de stad Tianta. Het bedrijf telt 450 medewerkers en kan bogen op een omzet van € 25 miljoen. Het is een private, niet beursgenoteerde onderneming, met als kernactiviteit het ontwikkelen van producten die bijdragen aan betere voeding en betere kwaliteit van leven. De conserveringsmiddelen worden op biologische basis volgens evens biologische methoden geproduceerd. Tot de afnemers van Silver Elephant horen grote voedingsproducenten als Danesco, Nestle, Craft, DSM en Christiaan Hansen.  Het is de bedoeling vanuit de Bredase vestiging ook Research & development activiteiten te ontwikkelen waardoor de producten nog meer worden toegesneden op de Europese levensmiddelenindustrie. ‘

 

Noot:

Het contract werd getekend in aanwezigheid van burgemeester P.A.C.M. van der Velden.

Geplaatst op 03-11-2008

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.