Bürkert voegt Nederlands en Belgisch kantoor samen in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlBürkert voegt Nederlands en Belgisch kantoor samen in Breda

  • Home
  • Nieuws
  • Bürkert voegt Nederlands en Belgisch kantoor samen in Breda
Bürkert voegt Nederlands en Belgisch kantoor samen in Breda

Bürkert voegt Nederlands en Belgisch kantoor samen in Breda
Bürkert ontwikkelt meet- en regelsystemen voor de beheersing van gas- en vloeistofstromen.  En met succes: het bedrijf is sinds de oprichting in 1946 uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande en innovatieve leveranciers in de industriële meet-, controle- en regeltechnologie. Om de voortdurende expansie van het bedrijf een extra impuls te geven, heeft Bürkert besloten haar vestigingen in Utrecht en Wijnegem (B) samen te voegen op bedrijventerrein Hoogeind in het West-Brabantse Breda. De reden voor de Beneluxering is met nadruk niet, zoals vaak wèl het geval is, het besparen van kosten en snijden in de personeelsstructuur, maar juist het neerzetten van een professionele Beneluxorganisatie die vanuit één gezamenlijke cultuur en strategie de markt bewerkt. Bürkert kondigt dan ook aan dat er per saldo geen banen verloren gaan, maar dat de organisatie naar verwachting in Breda juist verder zal gaan uitbreiden.  In totaal komen er op korte termijn 10 fte's vanuit België en 25 vanuit Nederland te werken.


Naarmate Bürkert gegroeid is, zijn ook de verkoopactiviteiten in het buitenland uitgebreid, ondersteund door een toenemend aantal vestigingen in belangrijke industrielanden. Het resultaat is een wereldwijd netwerk dat vandaag de dag bestaat uit:

  • 4 onderzoeks- & ontwikkelingscentra
  • 5 productiefaciliteiten
  • 5 System Hauses
  • 35 vestigingen wereldwijd
  • 2.000 werknemers

Dankzij de gekozen organisatiestructuur kan Bürkert zich concentreren op de meest actuele problemen in landspecifieke markten, en haar klanten tailor-made de meest efficiënte oplossing te bieden  met een assortiment  dat gaat van eenvoudige ventielen tot hoogtechnologische sensoren.

Breda kwam voor Bürkert als de optimale vestigingslocatie uit de bus, vooral vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Utrecht en het Belgische Wijnegem. Het vinden van een geschikt  bedrijfspand, waarbij de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant Bürkert heeft ondersteund, bezegelde definitief de komst van Bürkert naar West-Brabant. Bürkert neemt rond mei 2010 haar intrek in een pand aan het Minervum in Breda, nabij de A-27. Met de bundeling van activiteiten in Breda zijn in eerste instantie ca. 35 arbeidsplaatsen gemoeid.

ACHTERGRONDINFORMATIE OVER BÜRKERT FLUID CONTROL SYSTEMS

Bürkert werd in 1946 opgericht in Duitsland door Christian Bürkert. Hij startte met de ontwikkeling en  productie van innovatieve producten zoals voetwarmers, ovenregelaars en temperatuurregelaars voor broedmachines. Hoewel deze producten aan de behoeften van die tijd voldeden, concentreerde het bedrijf zich met de jaren steeds meer op de ventieltechnologie en werd het al snel een internationale referentie op het gebied van industriële magneetventielen.
Dankzij zijn combinatie van visie, innovatie en enorme energie slaagde Christian Bürkert erin een bedrijf op te richten dat vandaag de dag is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van regelsystemen voor vloeistofstromen, met een aanbod dat gaat van eenvoudige ventielen tot hoogtechnologische sensoren. Allemaal van de hoogste kwaliteit en met de allernieuwste technologie. Jammer genoeg is Christian Bürkert overleden na een vliegtuigcrash in 1971 en heeft hij de voortzetting van zijn visie niet meer mee kunnen maken. Zijn pioniersgeest blijft echter leven in het familiebedrijf en is zichtbaar bij de sterk gemotiveerde werknemers die hun vaardigheden, kennis en ideeën uitdragen om de positie van Bürkert als marktleider te handhaven.

Bürkert staat voor Kwaliteit en Expertise
Bürkert telt wereldwijd 35 vestigingen verspreid over de wereld. Tevens werkt men samen met een ruim netwerk van distributeurs en partners, wat betekent dat het bedrijf zo dicht mogelijk bij haar klanten staat. Deze wereldwijde aanwezigheid staat garant voor full service en support aan iedere klant in elk land ter wereld.

Onderzoek is het levensbloed van Bürkert: men is nooit tevreden met een status-quo en is steeds op zoek naar nieuwe technologieën en oplossingen voor haar klanten. Elk jaar ontwikkelen de R&D medewerkers van Bürkert nieuwe en uiterst geavanceerde producten en oplossingen, gaande van geïntegreerde meet- en regelsystemen tot de meest verfijnde systemen gebruikt in farmaceutisch onderzoek.
Om een marktleider te zijn, moet Bürkert ook leiden in R&D. Daarom is Bürkerts' investering in onderzoek & ontwikkeling één van de grootste in de meet-, controle- en regelindustrie. In de Bürkert onderzoekscentra in Duitsland en Frankrijk werken 150 mensen aan een gezamenlijke toekomst voor het bedrijf en haar klanten.

Oplossingen en volledige systemen
De producten en systemen van Bürkert kunnen worden ingezet daar waar vloeistoffen of gassen gemeten, gecontroleerd en geregeld moeten worden. Ongeacht of de toepassing vullen, niveau, flow, druk of temperatuur is, ze hebben een oplossing en een uniek ruim productgamma, waaronder magneetventielen, procesventielen en analytische ventielen, pneumatische bediening, sensoren en regelaars.
Voor Bürkert volstaat het niet enkel individuele producten aan te bieden: de missie van de organisatie is complete systeem- en toepassingsoplossingen aan te bieden die beantwoorden aan de specifieke behoeften van de klant, inclusief advies en engineering, installatie, testen, en after sales.
De wereldwijde aanwezigheid van Bürkert biedt haar klanten nog een extra voordeel. Producten en systemen worden constant ontwikkeld en geoptimaliseerd in overeenstemming met de internationale normen. Dankzij dit proces ontstaat een synergie die zorgt voor technologische leiderschap en competitief voordeel.

Geplaatst op 05-03-2010

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.