Douanedienstverlener Gaston Schul naar Dinalog - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlDouanedienstverlener Gaston Schul naar Dinalog

  • Home
  • Nieuws
  • Douanedienstverlener Gaston Schul naar Dinalog
Douanedienstverlener Gaston Schul naar DinalogDouanedienstverlener Gaston Schul opent een wat het bedrijf noemt innovatiekantoor bij Dinalog in Breda. Het bedrijf denkt door samenwerking met andere bedrijven bij Dinalog de douaneafhandelingen te kunnen optimaliseren.

De keuze voor Dinalog is voor Gaston Schul een logische, zo vertelt landelijk douanemanager René Wirix van het bedrijf. “Dinalog ligt centraal en we ontmoeten er andere bedrijven die met logistieke innovatie bezig zijn.”

Over de rol van het bedrijf is Wirix helder. “In de logistieke keten zit douaneafhandeling. Dat is ons specialisme.” Volgens hem valt er voor bedrijven veel winst te behalen op dat gebied. “Door elektronische documenten te hergebruiken bijvoorbeeld en daar meer gebruik van te maken. Bedrijven hebben daardoor minder handjes nodig. Ook verbetert de kwaliteit van de aangiften en wordt er alleen invoerrechten betaald voor daadwerkelijk vervoerde zaken.”

Door in Dinalog samenwerking te zoeken denkt Gaston Schul dat proces nog verder te kunnen verbeteren. Het Bredase kantoor gaat zich ook daar op toeleggen en zal op projectbasis zo’n twee tot drie dagen in de week bemand worden. Feitelijke douaneafhandeling voor bedrijven blijft Gaston Schul in de andere kantoren doen, onder meer op Schiphol.

Opdrachtgevers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de vergunningen bonded warehouse, excise warehouse, fiscale vertegenwoordiging en domiciliëringsprocedures. Data uitwisseling is mogelijk via EDI. De douanegoedgekeurde software waarover Gaston Schul beschikt wordt ook ter beschikking gesteld aan opdrachtgevers met eigen douanevergunningen. Voor consultatie, aanvragen van vergunningen en AEO certificering heeft Gaston Schul eigen specialisten in huis.. Gaston Schul werkt nauw samen met de Fenex, de brancheorganisatie voor expediteurs. Kortom Gaston Schul staat voor smart customs management.

Geplaatst op 04-12-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.