Europees distributiecentrum voor Biomet naar Hazeldonk (Breda) - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlEuropees distributiecentrum voor Biomet naar Hazeldonk (Breda)

  • Home
  • Nieuws
  • Europees distributiecentrum voor Biomet naar Hazeldonk (Breda)
Europees distributiecentrum voor Biomet naar Hazeldonk (Breda)

Mei 2011; het Europese distributiecentrum voor Biomet, als onderdeel van het Biomet Global Supply Chain Center wordt verwacht  operationeel te zijn vanaf Juni 2011 op de nieuwe locatie op Hazeldonk (Breda). Biomet heeft voor Hazeldonk gekozen mede om haar centrale ligging ten opzichte van het Europese hoofdkwartier en de logistieke distributie centra van de Europese transporteurs. Bij de zoektocht in West-Brabant speelden de spoedige beschikbaarheid van het pand én de bereikbaarheid via de A16 een grote rol. De vestiging van Biomet op Hazeldonk brengt op termijn extra werkgelegenheid voor de gemeente Breda. Deze nieuwe locatie is de standplaats voor 60 medewerkers op het kantoor en 20 in het magazijn. De vestiging zal naar verwachting groeien tot 120 – 140 medewerkers in de komende jaren. Vanuit dit distributiecentrum zal Biomet de Europese markten gaan bedienen, als ook andere continenten voor producten gefabriceerd in Europa.

Biomet is een toonaangevend marktleider in de orthopedische markt. Hoogwaardige kwaliteit vormt de basis en passie van het bedrijf Biomet. Al 30 jaar passen wij de meest geavanceerde technieken en productietechnologie toe voor de ontwikkeling van uiterst duurzame patiëntenoplossingen. Biomet heeft een prachtig portfolio op het gebied van orthopedie, traumatologie, wervelkolomchirurgie, Biologics en SportsMedicine.

Biomet is wereldwijd actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf heeft meer dan 7,500 medewerkers in diens en heeft een omzet van 2,8 miljard dollar. De hoofdzetel van Biomet is gevestigd in Warsaw, Indiana (VS). Het  hoofdkwartier voor Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA) is gevestigd in Dordrecht, daarnaast beschikt Biomet over filialen in 21 Europese landen.

Danny de Roeck, Vice President European Operations & GSCC: ”Wij zijn erg tevreden met de nieuwe locatie, waar we de nodige faciliteiten hebben om onze logistieke activiteiten verder uit te bouwen, ter ondersteuning van onze groei in de EMEA markt.”

Burgemeester Peter van der Velden  en Wethouder Economische Zaken, Cees Meeuwis van de gemeente Breda zijn blij Biomet in Breda te kunnen verwelkomen. “Zodra ons het nieuws bereikte dat Biomet naar Breda keek, hebben wij alles in het werk gesteld om de daadwerkelijke huisvesting zo snel mogelijk te faciliteren. In deze economische tijden een dergelijke Amerikaans medisch concern van formaat te doen landen,  is in termen van werkgelegenheid een unieke kans, die we dankzij de voortvarende aanpak van onze uitvoeringsmaatschappij NV BrIM uiteindelijk hebben weten te verzilveren.

De komst van Biomet bevestigt de trend dat Breda ook voor medische en zorgondernemers een uitstekend vestigingsklimaat blijkt te hebben, een positie die eerder werd bevestigd door de vestiging van het  Zwitserse Vifor en Medinova de afgelopen maanden.

Zowel de goede bereikbaarheid, de infrastructuur als ook de vele kwaliteiten van de stad doen tot ons grote plezier steeds opnieuw internatonale bedrijven besluiten zich in onze regio te vestigen. Biomet zet Breda en daarmee West-Brabant opnieuw op de kaart en het zal ook andere prominente investeerders hopelijk inspireren om dezelfde stap te maken”.

driaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: "Met Biomet halen wij de ideale huurder voor dit distributiecomplex binnen! De ruimte welke Biomet vanaf 1 juni 2011 voor 5 jaar aanhuurt is onderdeel van het door HVBM Vastgoed ontwikkelde verzameldistributiecentrum van 26.000 m2. Het betreft een modern magazijn conform eisen van logistieke dienstverleners met een unieke zichtlocatie aan de A16. Het centrum bestaat uit 3 op zichzelf staande bedrijfsruimtes. Hier worden de logistieke stromen van meerdere producenten gebundeld. Nabuurs & Bakker Logistiek, logistiek dienstverlener voor Hero en SCA, huurt de twee andere ruimten aan de achterzijde. Het gedeelte van Biomet bevindt zich aan de zichtzijde en bestaat momenteel uit ca. 11.000 m2 magazijnruimte, ca. 600 m2 kantoor en buitenterrein met 86 parkeerplaatsen. Het kantoorgedeelte wordt uitgebreid met ca. 1.200 m2, inclusief kantine, was- en kleedruimte. Dankzij de coöperatieve houding en volledige medewerking van de gemeente Breda is de bouwvergunning snel verleend. De inbouw van de kantoren is in volle gang! Half juli zal het nieuwe kantoorgedeelte opgeleverd worden. Makelaars DTZ en CB Richard Ellis waren bij de zoektocht van Biomet naar geschikte bedrijfsruimte betrokken.

Geplaatst op 09-05-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.