Expat-center opent eind dit jaar in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlExpat-center opent eind dit jaar in Breda

  • Home
  • Nieuws
  • Expat-center opent eind dit jaar in Breda

Eind dit jaar nog gaat Breda expats de helpende hand bieden bij het aanvragen van vergunningen en andere papieren beslommeringen.

Binnenkort wordt daarvoor een servicedesk geopend.

Eerder dit jaar werd in Eindhoven een expat-center geopend en in Tilburg een servicedesk. Hier kunnen internationale bedrijven en hun buitenlandse werknemers terecht. Voor hen blijken procedures om in Nederland aan de slag te kunnen vaak moeizaam te verlopen.

Zeker nog dit jaar krijgt Breda ook een servicedesk, verwacht Cees Nuijten van het Regionaal Werkgelegenheidsinstituut Rewin. "In welk kantoor is nog niet bekend. Maar we zijn wel in de eindfase. De gemeente en de provincie moeten er alleen nog een klap op geven", stelt Nuijten. "Dat gaat zeer binnenkort gebeuren, want ieder ziet het belang van de servicedesk als aanwinst voor het vestigingsklimaat in de regio."

Bedrijven zijn nu maanden bezig om voor hun internationale werknemers papieren te regelen. Nu moeten zij nog naar Eindhoven. Straks kunnen ze dus ook in Breda verblijfsvergunning, inschrijving in het gemeentelijk basisregister én een burgerservicenummer halen. Ook kunnen ze informatie inwinnen over zaken als onderwijs, kinderopvang en gezondheidszorg. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft het loket op verzoek van Brabantse werkgevers opgezet.

Geplaatst op 26-09-2010

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.