Gemeente Breda trots is op haar onderwijsinstellingen - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlGemeente Breda trots is op haar onderwijsinstellingen

  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente Breda trots is op haar onderwijsinstellingen
Gemeente Breda trots is op haar onderwijsinstellingen

Citaat uit de keuzegids:
‘De topper is de NHTV in Breda. Die is vooral bekend als school voor toerisme en verkeer, maar biedt ook hotelonderwijs, mediamanagement (MEM) en hoog gewaardeerde opleidingen voor facility management en games.

Als er één instelling is die hbo als serieuze studieoptie op de kaart wil zetten, dan is het de NHTV. Docenten worden gestimuleerd om een master te doen of zelfs te promoveren, maar dan natuurlijk wel op toepassingsgericht onderzoek. En sinds enkele jaren mag de NHTV samen met Wageningen Universiteit ook twee universitaire bachelors aanbieden – in toerisme en vrijetijdsstudies. Maar tegelijk blijft er contact met de beroepspraktijk. Van alle beoordeelde hogescholen scoort deze hogeschool het hoogste met de voorbereiding op die praktijk.

Een nieuwe nummer 1 betekent ook dat een oude topper wordt afgelost. Dit keer is dat HZ University in Vlissingen. Die heeft één jaar aan top gestaan, maar zakt nu terug naar een nog steeds eervolle derde plaats. Van de hogescholen met een breed studieaanbod heeft de HZ verreweg het kleinste studentenaantal. Dat is begrijpelijk als je het dunbevolkte Zeeland kent, en het is een voordeel als je naar kleinschalig en ‘persoonlijk’ onderwijs zoekt. Maar financieel is het lastig om zo’n fijnmazig studieaanbod overeind te houden. De HZ kreeg daar een tijd lang subsidie voor van de provincie. Nu die geldstroom opdroogt, moeten opleidingen het met minder personeel doen. En dat werkt toch ook een beetje door in de studentenoordelen.

Op nummer twee in de lijst staat Avans. Twee jaar terug stond deze instelling op één en nog steeds is die met flinke voorsprong de best beoordeelde van de echt grote hogescholen. In de tabel kan je zien in welke sectoren deze hogeschool uitblinkt – en dat zijn er heel wat.”

Geplaatst op 18-02-2015

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.