Hoofdkantoor Aviacare naar Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlHoofdkantoor Aviacare naar Breda

Hoofdkantoor Aviacare naar BredaAVIACARE, een wereldwijd opererend Nederlands bedrijf in vliegtuigonderhoud, heeft besloten de stimulerende omgeving van het Dutch Institute for World Class Maintenance (DI-WCM) in Breda  te kiezen als vestigingslocatie voor haar hoofdkantoor en administratie.

Het in september 2010 geopende DI-WCM is de nationale locatie van een grootschalig crossindustrieel samenwerkingsverband in de Nederlandse onderhoudssector. Het instituut heeft als doel het ontwikkelen, delen en implementeren van geavanceerde kennis op het gebied van onderhoud van goederen en installaties die een lange levensduur (10 jaar en meer) hebben. AVIACARE, met in totaal zo’n 40 personeelsleden, is op diverse grote Europese vliegvelden aanwezig  om vliegtuigreparatie- en onderhoud te verzorgen. Met die achtergrond vormt het bedrijf een uitstekende toevoeging aan het maintenance samenwerkingsverband in Breda en kan het zelf ook profiteren van de kennis en kunde die bij DI-WCM is gebundeld. AVIACARE huurt voor haar nieuwe hoofdkantoor een ruimte  aan de Princenhagelaan, pal naast het DI-WCM. Het kantoor zit nu nabij Schiphol. In Breda zullen 5 tot 7 personen werkzaam zijn.

Stefan Andries van AVIACARE is enthousiast over de aanwezigheid van zoveel know-how op het gebied van (vliegtuig) maintenance in de regio West-Brabant. “Dit instituut en alle kennis die er samenkomt vormt het kloppend hart van onze ‘business’ in Nederland, en het biedt ons als organisatie een zeer stimulerende bedrijfsomgeving. Bovendien is West-Brabant voor onze activiteiten een centraal gelegen, prima bereikbare, en in termen van kosten relatief voordelige uitvalsbasis. In combinatie met de aanwezigheid van het DI-WCM was de keuze voor Breda vrij snel gemaakt”, aldus de heer Andries.
Natuurlijk is de gemeente Breda, in de persoon van wethouder Economische Zaken Cees Meeuwis, content dat kennisintensieve bedrijven als AVIACARE de weg naar Breda inmiddels weten te vinden. “Met onze ligging, infrastructuur, relatief hoogopgeleide beroepsbevolking en quality of life trekken we in toenemende mate bedrijvigheid aan die duidelijk iets toevoegt aan het kennisklimaat van onze gemeente en regio”. Hij vervolgt: “Nu het DI-WCM in Breda is gevestigd, en bijvoorbeeld Avans Hogeschool daarop inspeelt met een nieuwe HBO-opleiding International Maintenance Management, zal de aanzuigende werking op interessante maintenance activiteiten ongetwijfeld nog verder toenemen. En daar zijn wij als gemeente bijzonder blij mee!”.

AVIACARE is een EASA-PART-145 gecertificeerd bedrijf (cert NL.145.1342 ) en heeft een FAA repair station approval (cert. FAA NL QY8YY353Y and FAA ES I4GY348Y) met werkstations in geheel Europa.
AVIACARE streeft er naar voor de grote luchtvaartmaatschappijen de preferred supplier te worden op het gebied van vliegtuigonderhoud door het bieden van excellente kwaliteit met de optimale flexibiliteit, tegen zeer concurrerende prijzen. AVIACARE beschikt over een team van hooggekwalificeerd personeel die op verschillende lijnvlucht bases in Europa hun diensten verrichten.

DI-WCM

Het Dutch Institute World Class Maintenance verbindt de kapitaalintensieve industrieën luchtvaart, maritiem, infra, proces en energie in het veld van Maintenance, Repair, Overhaul & Upgrade (MRO&U) of in één woord 'Instandhouding'. Door de toenemende dienstverlening na verkoop van producten bindt World Class Maintenance (WCM) zich ook aan de High Tech maakindustrie en zorgt voor samenwerking op het gebied van service logistiek.
De toenemende globalisering dwingt deze Nederlandse industrieën om het onderhoud naar een 'World Class'-niveau te brengen. Alleen dan kan Nederland duurzame werkgelegenheid en bedrijvigheid bewerkstelligen en behouden. World Class Maintenance leidt namelijk tot een excellente performance in termen van kwaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid tegenover minimale levenscycluskosten.

Geplaatst op 20-06-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.