Internationaal modeconcern Nickelson vestigt hoofdkwartier in Breda. - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlInternationaal modeconcern Nickelson vestigt hoofdkwartier in Breda.

  • Home
  • Nieuws
  • Internationaal modeconcern Nickelson vestigt hoofdkwartier in Breda.
Internationaal modeconcern Nickelson vestigt hoofdkwartier in Breda.

BREDA 21 april 2011 - Het internationale modeconcern Nickelson vestigt zijn hoofdkwartier in Breda. Niet in de eerste de beste kantoorflat, maar in een voormalig stadspaleis in de Catharinastraat.

De komst van Nickelson naar Breda zegt iets over de positie van de stad in Nederland en Europa. Directeur Amann: "Breda is een prachtige stad en ligt logistiek goed. We hebben een showroom in Almere waarmee we het noorden van het land bestrijken en vanuit Breda kunnen we het zuiden doen. Maar Breda is ook een heel gezellige en typisch Nederlandse stad. Echt een visitekaartje.

Nick Amann, eigenaar en managing director van Nickelson was onder de indruk van het imponerende decor dat het stadspaleis biedt. "Het is geweldig, met al die ornamenten. Je kunt ook ergens langs de snelweg gaan zitten, maar daar krijg je nooit zo'n gevoel als hier in de stad", zegt Amann.

Zijn familiebedrijf, met ongeveer tweeduizend winkels over de hele wereld, vestigt zich met zo'n 25 werknemers in Breda.

Erg lang heeft de mode-ondernemer niet hoeven na te denken over het besluit om het pand te kopen. "Dit is een gebouw waar je niet naar binnen loopt. Hier treed je binnen. Het biedt karakter, exclusiviteit en identiteit", zegt verkopende makelaar Van Opstal.

Monumentale panden hebben volgens Van Opstal weinig last van de crisis. Waar min of meer moderne kantoren jarenlang leeg kunnen staan, blijft er altijd een markt voor karakteristieke gebouwen. "Zo lang ik makelaar ben is mij één ding bijgebleven: er is altijd vraag naar oorspronkelijke herenhuizen. Ondanks hun krakende vloeren en hun hoge plafonds. Een herenhuis trotseert alle tijden ", weet de Bredase makelaar.

Geplaatst op 21-04-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.