International Breda Meeting op 29 mei in Stadhuis over Breda in 2030 - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlInternational Breda Meeting op 29 mei in Stadhuis over Breda in 2030

  • Home
  • Nieuws
  • International Breda Meeting op 29 mei in Stadhuis over Breda in 2030
International Breda Meeting op 29 mei in Stadhuis over Breda in 2030

Hoe denken internationale bedrijven over de toekomst van Breda? Wat gaf de doorslag bij het bepalen van de vestigingslocatie? Welke ervaringen hebben expats met Breda en wat is er volgens hen voor nodig de internationale positie Breda te verbeteren? Loco- burgemeester en wethouder Alfred Arbouw (o.a. Stedelijke Programmering) en wethouder Cees Meeuwis (o.a. Economische Zaken) gaan daarover op 29 mei in gesprek met expats en vertegenwoordigers van internationale bedrijven in het Stadshuis in Breda. Deze bijeenkomst vindt plaats in een reeks van bijeenkomsten die moet leiden tot een herijkte Structuurvisie Breda 2030.

 

Dertien thema’s vormen de voorzet van college en raadscommissie om het gesprek over de toekomst van de stad aan te gaan. Eén van de thema’s is Internationaal Breda. Met de komst van de HSL verwacht de gemeente dat Breda de komende jaren internationaal beter op de kaart komt te staan. Daardoor zullen meer internationale bedrijven Breda weten te vinden. De Gemeente Breda verkent tijdens de bijeenkomst wat de komst van meer internationale bedrijven, expats en studenten voor Breda betekent en wat er volgens hen voor nodig is om Breda in de toekomst sterker te positioneren.

 

De bijeenkomst start om 16.00 uur in het Oude Stadshuis aan de Markt in Breda met een optionele rondleiding door het historisch stadshart. Om 17.00 uur gaat het officiële programma van start. Er zijn twee separate bijeenkomsten: een rondtafel conferentie met de vertegenwoordigers van internationale bedrijven en parallel daaraan een open brainstormsessie met expats over de leefkwaliteit van Breda en mogelijke verbeterpunten. Beide sessies duren een uur. Rond 19.00 uur is het programma ten einde.

 

De gemeente organiseert de bijeenkomst samen met BrIM, uitvoeringsorganisatie van de Gemeente Breda voor de huisvesting en acquisitie van en promotie gericht op internationale bedrijven. De netwerken Breda Expats en International Women’s Club Breda en de International School Breda zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van het programma.

 

Tot nog toe zijn diverse bijeenkomsten gehouden om input op de halen voor de Structuurvisie Breda 2030. Op 22 april Gebouw F namens de gemeente het Expertdebat in het Huis voor Beeldcultuur. Op 28 april spraken vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties over hun plannen voor de toekomst. En burgemeester Van der Velden en wethouder Bergkamp spraken in pizzasessies met studenten over de toekomst van de stad.

 

De komende weken vinden diverse bijeenkomsten plaats. Wethouder Boelema houdt op 10 mei een pizzasessie met studenten in het Grand Café van de NHTV. De laatste pizzasessie vindt plaats op 15 mei, waarin wethouder Arbouw terugblikt en thema’s die nadrukkelijk aan de orde kwamen verder verdiept.

Daarnaast gaan de collegeleden afzonderlijk in gesprek met een cluster van wijk- en dorpsraden. Deze gesprekken vinden plaats op 11 mei, 14 mei, 16 mei en 21 mei. De opbrengst van alle verkennende bijeenkomsten en gesprekken wordt vertaald in enkele toekomstscenario’s die opnieuw aan de stad worden voorgelegd.

 

Een structuurvisie is een planologisch document waarop college en raad veel toekomstige besluiten en plannen baseren. Iedere gemeente in Nederland is verplicht om een actuele structuurvisie te hebben. De huidige structuurvisie dateert uit 2007 en is ondermeer vanwege de crisis achterhaald. Het college stelde begin dit jaar tien thema’s vast waarlangs het gesprek met de stad plaatsvindt. De raadscommissie Structuurvisie voegde op 7 maart drie thema’s toe: regionaal Breda, duurzaam Breda en onderscheidend Breda.

Meer informatie over Breda2030 vindt u op www.breda.nl/breda2030 of Twitter @Breda2030. Een greep uit de opbrengst van alle gesprekken tot nu toe vindt u op http://bit.ly/I1bAAT

 

 

Geplaatst op 02-05-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.