Koninklijke Wessanen komt met haar dochter Beckers vanuit Belgie en Nederland naar de West-Brabantse - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlKoninklijke Wessanen komt met haar dochter Beckers vanuit Belgie en Nederland naar de West-Brabantse

  • Home
  • Nieuws
  • Koninklijke Wessanen komt met haar dochter Beckers vanuit Belgie en Nederland naar de West-Brabantse
Koninklijke Wessanen komt met haar dochter Beckers vanuit Belgie en Nederland naar de West-Brabantse

Koninklijke Wessanen nv heeft onlangs besloten om de kantoren  van haar convenience food activiteiten onder het merk Beckers -  nu nog gevestigd in Leuven en Utrecht -  samen te brengen in één Benelux hoofdkantoor in de West-Brabantse stad Breda.
Beckers, sinds jaar en dag actief met de productie van traditionele snacks als de frikandel,  kroket, loempia en worstenbrood heeft verder nog state of the art fabrieken in Katwijk en Deurne. Beckers, de uitvinder van de frikandel, heeft nog steeds een vooraanstaande positie in Nederland en Belgie als het gaat over (diepgevroren) snacks.
Het nieuwe Beckers Benelux hoofdkantoor in Breda zal werkgelegenheid bieden aan ruim 100 medewerkers.  Het ligt in de lijn der bedoeling de samenvoeging, of liever de beneluxering in het vierde kwartaal van 2009 te operationaliseren. De directie verwacht de komende jaren de organisatie met tientallen arbeidsplaatsen te kunnen uitbreiden, omdat door focus op het marktsegment en nieuwe ontwikkelingen nadrukkelijke groeikansen worden gezien.

Beckers ook bekend vanwege de slogan Lekkers van Beckers!!!

Koninklijke Wessanen nv is een beursgenoteerd internationaal opererend voedingsmiddelenbedrijf actief in Europa en Noord-Amerika. Wereldwijd heeft Wessanen ruim 6000 medewerkers in dienst. Wessanen realiseerde in 2008 een omzet van € 1,6 miljard. Het bedrijf dat kan bogen op een rijke historie staat te boek als een solide en degelijke onderneming die verrassend veel innovaties in haar producten toepast!

Koninklijke Wessanen nv is opgericht in 1765 en in het begin voornamelijk actief in mosterd-, kanarie- en andere zaden. Gaandeweg werden de bakens verlegd naar de voedingssector. De bescheiden lokale zadenhandel werd uitgebouwd tot een bloeiend industrieel bedrijf en aan het eind van de twintigste eeuw was de hoofdactiviteit van Wessanen gericht op de productie van zuivelproducten met o.a. de bekende klassieker als Leerdammer kaas. Maar met de introductie van een stoommeelfabriek beschikte Wessanen ook over de grootste meelfabriek in Nederland om daarnaast ook een indrukwekkende positie op te bouwen in de verwerking van cacao en chocolade.

Als kroon op het vele en succesvolle werk werd Wessanen in 1916 het predicaat Koninklijk  toegewezen. Wessanen is zowel een productie- als een distributiebedrijf van natuurlijke en biologische producten en de kwaliteitsvoedselproducten. Bekende Nederlandse merken van Wessanen zijn Zonnatura, Merza, Whole Earth, Royal Mail en niet te vergeten... Beckers.

Beckers – een volle en (fraaie) dochter van Wessanen – is een in Nederland en Belgie gevestigd multinationaal voedingsmiddelenbedrijf - met fabrieken in Katwijk en Deurne. Beckers levert sinds jaar en dag een brede range aan (overheerlijke) snacks. Het assortiment varieert van traditionele Hollandse kaskrakers  als de frikandel, de kroket tot internationale traktaties als de loempia en warm filled buns….Het product wordt afgezet via het supermarktkanaal, de horecasector, de bedrijfskantines en is sinds kort ook verkrijgbaar via de Beckers wall bij de Shell tankstations langs de snelweg.

Beckers heeft aspecten als gezondheid, voedselveiligheid en milieu hoog in haar vaandel staan.
Zo heeft Beckers een volledig geautomatiseerd productieproces met hoge kwaliteitscertificeringen (ISO, BRC, IFS, WIFS) en wordt via tracking en tracing het logistieke proces gecontroleerd, beheerst en bewaakt.
Daardoor beschikt Beckers over de meest moderne voedingsmiddelenfabrieken in de wereld….als gevolg waarvan hoogstaande producten met verrassend veel kwaliteiten kunnen worden geleverd  die elke kritische toets kunnen doorstaan. Alle fabels ten spijt, diverse onderzoeken bevestigen dat Beckers voor de bereiding van kroketten en frikandellen uitstekend kippen- varkens- en rundervlees toepast. Het gehele productieproces is geautomatiseerd en toepassing van robots voorkomen dat mensenhanden de kwaliteit van het product kunnen beïnvloeden.

Al vele jaren werkt Beckers ook aan het verantwoorder maken van de producten. Bijvoorbeeld door niet alleen producten te ontwikkelen voor bereiding in de frituurpan, maar ook producten die bereid kunnen worden in de oven of magnetron. Of door dierlijke vetten in de fabrieken te vervangen door plantaardige vetten. In samenwerking met marketing, sales, kwaliteit, productie en productontwikkeling is er een richtlijn ontwikkeld voor een strikt voedingskundig profiel waar de producten aan moeten voldoen. In de richtlijn staan onder meer eisen voor de maximale hoeveelheid vet, verzadigde vetzuren, transvetzuren, zout en calorische waarde.

Het voornemen bestaat om eind dit jaar een nieuw kantoor in Breda te betrekken. Met de personeelswerving is zaterdag jl. reeds een aanvang gemaakt. Op korte termijn worden 25 tot 30 nieuwe medewerkers voor het kantoor Breda gezocht.

De directie van Beckers bij monde van de heren Marc Waelbers / Jan Koeyvoets, zegt dat Beckers grote groeiambities heeft, zwaar inzet op verdere productverbetering en streeft naar duurzame productontwikkeling.
“”Er ligt inderdaad een wereld vol nieuwe kansen in de voedingsector en snackwereld aan de voeten van Beckers, aldus Marc Waelbers, algemeen directeur. Om die groei efficiënt te kunnen aansturen heeft een Beneluxhoofdkantoor de voorkeur. Dit geeft direct de kans om “dubbels” uit de organisatie te snijden,waardoor kostenvoordeel ontstaat en de organisatie vanwege de schaalgrootte veel professioneler kan opereren. Voorts verwacht de heer Waelbers grote efficiency-voordelen omdat het Beneluxkantoor vanuit een gemeenschappelijke cultuur en marktconcept - gebaseerd op passie voor snacks- kan worden aangestuurd. Andere beneluxoperaties die recent zijn gerealiseerd in Breda geven daar hoog over op en Marc Waelbers zegt zich daarbij veel te kunnen voorstellen. Hij  bevestigt dat aan de definitieve locatiekeus een breed onderzoek vooraf is gegaan. Aanvankelijk lag er een shortlist voor vier steden in ,Nederland en België en in het bijzonder Breda bleek voor deze specifieke beneluxeringsslag de beste plek. Vanuit Utrecht en Leuven goed bereikbaar en niet te vergeten ook centraal gelegen tussen de verschillende fabriekslocaties, aldus besluit Marc Waelbers””
Met de keuze voor Breda zitten we bovendien centraal in ons afzetgebied en kunnen we putten uit een regio met veel food experts door de nabijheid van universiteiten in Rotterdam en Antwerpen zich vult Jan Koeyvoets, direkteur HR en Operations aan. De komst van een logistiek kenniscentrum is ook voor ons interessant. Tenslotte past het bourgondische karakter van de stad past prima  bij onze doelgroep.
Hij hoopt binnenkort de definitieve locatie bekend te maken.

Mevrouw Els Aarts, wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda, is eveneens ingenomen met het besluit van de directie van Koninklijke Wessanen NV om de stad Breda uit te verkiezen als de vestigingsplaats voor het nieuwe Beckers Benelux hoofdkantoor. “”De komst van dit prominente en oerdegelijke voedingsconcern dat een begrip is en kan bogen op een uitstekende performance, is een welkome toevoeging. Voor de werkgelegenheid in de stad is het een goede impuls. Ook het effect op ons imago is bijzonder positief. De vestiging van een dergelijk toonaangevend bedrijf inspireert andere ondernemers om ook voor Breda te kiezen. Breda is bij uitstek de stad voor beneluxeerder. Door onze gunstige geografische ligging, goede bereikbaarheid, goed opgeleide beroepsbevolking en de plezierige woon- en leefomstandigheden blijft het aantal nieuwe bedrijven – en dan vooral de bedrijven die hun Europese handels- en distributiefuncties willen concentreren – toenemen. Juist in de huidige economische omstandigheden moeten we die kwaliteiten goed benadrukken en ons extra inspannen om bedrijven goed in de stad en regio te accommoderen, aldus wethouder Els Aarts.

Geplaatst op 31-08-2009

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.