Logistieke Campus krijgt de ruimte in Breda! - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlLogistieke Campus krijgt de ruimte in Breda!

  • Home
  • Nieuws
  • Logistieke Campus krijgt de ruimte in Breda!
Logistieke Campus krijgt de ruimte in Breda!Het Rithmeester Park in Breda wordt in zijn geheel bestemd voor de bouw van het Logistiek Topinstituut en de daarbij horende campus. Volgens burgemeester en wethouders gaat er een 'geweldige potentie' uit van het project, waardoor Breda zich op de kaart kan zetten als 'logistieke kennisstad'.

Bovendien is er vanuit het bedrijfsleven al zo veel belangstelling getoond voor vestiging op de 'campus', dat het niet lang duurt voordat het Rithmeester Park is volgebouwd.

In april van dit jaar lukte het Breda om het prestigieuze Nederlands Topinstituut voor Supply Chain Management binnen de grenzen te krijgen, ten koste van onder meer Rotterdam en Amsterdam.

De ontwikkeling van instituut en campus gaat niet zomaar. Het college heeft berekend dat er 10,2 miljoen euro mee gemoeid is. Breda draagt daar 1,7 miljoen euro aan bij, terwijl de provincie een stevige vinger in de pap houdt vanwege de acht miljoen euro die uit Den Bosch komen. De rest komt van economische partners

Het is de bedoeling dat het instituut eind dit jaar operationeel is. Dat wil zeggen dat het dan formeel bestaat. Het daadwerkelijk bouwproces neemt tot en met 2013 in beslag.

Delen van het topinstituut worden tot die tijd ondergebracht in bestaande kantoorgebouwen, vlakbij het nieuw te bouwen complex.

Als toekomstige gebruikers van de campus heeft het stadsbestuur onder meer de research & development-afdelingen van verladers en logistieke dienstverleners op het oog, maar ook juristen, belastingdeskundigen, ICT'ers en de douane worden verwacht Een apart onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe instituut en campus er in de toekomst uit moeten zien. Er wordt een vergelijking gemaakt met de High Tech Campus in Eindhoven, ook al is de schaal anders. De campus in Eindhoven omvat namelijk 110 hectare. Die van Breda 'slechts' veertien hectare.

Geplaatst op 05-08-2009

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.