Machinefrabriek Den Holder terug naar Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlMachinefrabriek Den Holder terug naar Breda

  • Home
  • Nieuws
  • Machinefrabriek Den Holder terug naar Breda
Machinefrabriek Den Holder terug naar Breda

Den Holder vertrok in 2005 naar Nieuwerkerk na een doorstart. Daarvoor zat het van oorsprong Leids bedrijf in de gebouwen van Backer- en Rueb aan de Speelhuislaan en korte tijd aan het Minervum. “Een aantal van onze medewerkers heeft nog voor Backer- en Rueb of Machinefabriek Breda gewerkt”, vertelt Meilof over de inmiddels Bredase roots van het bedrijf.

Backer- en Rueb was ook de aanleiding voor een verhuizing naar Breda in 1988. Nadat Backer- en Rueb en Machinefabriek Breda het loodje legden ging Den Holder verder. Inmiddels werken er zo’n twintig mensen voor het bedrijf, dat een unieke positie heeft in het ontwerp en de productie van hoeveelheidsmeters, zo stelt Meilof. “We leveren aan olie- en gasproducenten uit onder meer Koeweit en Qatar. Die zouden niet bij ons terechtkomen als er daar om de hoek een vergelijkbaar bedrijf zou zitten.”

Den Holder neemt in de loop van februari zijn intrek in een pand aan het Weidehek op bedrijventerrein Emer. “Daar komt een productieruimte in de fabriekshal en werkplaatsen voor de ontwerpers.”

Toen Den Holder ging zoeken naar een nieuwe locatie, was Breda dus vanwege het personeel een logische keuze. “Zeker omdat het voor ons niet strikt noodzakelijk is om naast een vliegveld of haven te zitten. Veel van onze producten moeten toch vervoerd worden vanwege export naar Singapore of Indonesië.”

Geplaatst op 22-01-2013

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.