Naast WTC ook nieuw hotel in stationsgebied - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlNaast WTC ook nieuw hotel in stationsgebied

  • Home
  • Nieuws
  • Naast WTC ook nieuw hotel in stationsgebied
Naast WTC ook nieuw hotel in stationsgebiedNaast een World Trade Centre-filiaal komt ook een nieuw hotel in het gebied tussen het nieuwe station en de locatie waar de toekomstige rechtbank landt. Althans dat behelst  het plan van projectontwikkelaar IPMMC Vastgoed.

De gesprekken over een WTC-kantoor in Breda lopen al enige tijd en zijn nog steeds actueel meent IPMMC-directeur Martin Verwoert. Hij gaat er van uit dat voor het eind van het jaar een intentieverklaring met de gemeente zal worden ondertekend.

Over de precieze invulling van het gebied is niets met zekerheid te zeggen, maar een hotel past daar zeker in volgens Verwoert. “We denken aan een hotel met bijvoorbeeld long- en shortstay appartementen. Die zijn bedoeld voor expats die drie a vier maanden hier verblijven. Een onderzoek toont aan dat daar behoefte aan is.”

De projectontwikkelaar benadrukt dat de tijden zijn veranderd en dat daardoor een andere aanpak nodig is. “Het gaat allemaal wat moeizamer dan vijf jaar geleden. Daarom moeten de ideeën kritisch bekijken. Je kunt niet zomaar meer een kantoor neerzetten. Maar dit is een superlocatie. Als het hier niet lukt dan lukt het nergens in Nederland.”

De onderhandelingen met gemeente over de grondprijs lopen, zo geeft Verwoert aan. “We zitten met alle partijen om tafel. Soms lijkt het voor de buitenwereld niet op te schieten, maar we maken toch grote vorderingen. Ik heb er erg veel vertrouwen in.”

Geplaatst op 21-09-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.