Ook universiteiten haken aan bij ontwikkeling onderhoudsindustrie - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlOok universiteiten haken aan bij ontwikkeling onderhoudsindustrie

  • Home
  • Nieuws
  • Ook universiteiten haken aan bij ontwikkeling onderhoudsindustrie
Ook universiteiten haken aan bij ontwikkeling onderhoudsindustrie
Maintenance Valley, het prestigieuze project om van Zuidwest-Nederland het epicentrum van de onderhoudsindustrie te maken, krijgt steun uit wetenschappelijke hoek. Vijf universiteiten hebben zich bereid verklaard de komende jaren onderzoek te gaan doen naar nieuwe methoden om het onderhoud van materialen en machines in met name de vliegtuigindustrie, scheepsbouw en procesindustrie te verbeteren. Het gaat om de technische universiteiten in Eindhoven, Twente en Delft.

Ook de Universiteit van Tilburg en de Defensie Academy in Breda hebben zich bereid verklaard mee te doen.

Dat werd gisteren bekendgemaakt bij de opening van de nieuwe huisvesting van World Class Maintenance in Breda. De projectleiding heeft een plek gekregen bij een ander prestigieus project: het zogeheten nationaal topinstituut logistiek Dinalog dat is ondergebracht in een pand aan de Princenhagelaan, langs de A16.

Maintenance Valley sloot eerder al overeenkomsten met het lager en middelbaar beroepsonderwijs en HBO-instellingen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de verder te ontwikkelen onderhoudsindustrie in de regio.

Maintenance Valley ontstond enkele jaren geleden en was in eerste instantie gericht op de ontwikkeling van het vliegtuigonderhoud op en rond de vliegbasis Woensdrecht. Gaandeweg werd het project verbreed tot de scheepsbouw en de procesindustrie, bedrijfstakken die in Zuidwest-Nederland goed vertegenwoordigd zijn.

Het project dat tot dusver tien miljoen euro subsidie heeft ontvangen van het ministerie van Economische Zaken, de gemeente Breda en de provincies Noord-Brabant en Zeeland moet op termijn voor h0nderden, zoniet, duizenden extra arbeidsplaatsen gaan zorgen.

Geplaatst op 30-11-2010

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.