Opnieuw Amerikaans bedrijf gevestigd in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlOpnieuw Amerikaans bedrijf gevestigd in Breda

  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw Amerikaans bedrijf gevestigd in Breda

Medio februari heeft het Amerikaanse Cibus LLC, zijn intrek genomen in het Regusgebouw aan de Claudius Prinsenlaan te Breda. Het is de bedoeling dat de Europese vestiging in Breda relatief snel zal doorgroeien om zowel bestaande klanten als nieuwe opdrachtgevers te kunnen bedienen.

 

De vestiging volgt op een korte oriëntatieperiode. Het bedrijf gaf in september 2008 te kennen interesse te hebben in vestiging in Breda. Door nauwe samenwerking tussen de N.V. BrIM en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) heeft de intentie van Cibus in relatief korte tijd tot daadwerkelijke vestiging in Breda geleid. LaDon Johnson, president van Cibus International, geeft aan dat het kantoor inmiddels volledig operationeel is.

 

“I have chosen Breda as it is a progressive community, has a vibrant city center, is easy to access by car and train and the people are all very friendly. Already I see the energy and the possibilities of successfully growing the Cibus business here as the young people are well educated and customer service oriented. I look forward to the years to come and watching Breda and Cibus grow together.” Aldus LaDon Johnson.

 

(“Ik heb gekozen voor Breda, omdat het een vooruitstrevende gemeente is met een levendig centrum. De stad is bovendien gemakkelijk per auto en spoor bereikbaar en de mensen zijn er alleraardigst. Ik zie nu al de krachtige mogelijkheden om Cibus met succes uit te bouwen, daar de jongeren allemaal goed zijn opgeleid en een klantgerichte instelling hebben. Ik zie uit naar de komende jaren, waarin Breda en Cibus samen een grote groei zullen doormaken.” Aldus LaDon Johnson).

 

Voor het Amerikaanse Cibus is Europa één van de belangrijkste groeimarkten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van bepaalde eigenschappen in landbouwgewassen op een manier zoals dat in de natuur ook plaatsvindt. Met name dit laatste aspect zal van belang zijn voor de Europese agrarische sector.

 

Wethouder Els Aarts-Engbers van Economische Zaken: “Breda verwelkomt opnieuw een Amerikaans bedrijf. Deze keer zelfs met een eerste vestiging in Europa. Daar zijn we trots op. Cibus is een prachtig bedrijf. Deze vestiging sluit goed aan op onze ambitie om ook in de wereld van de bio-sciences bekend te raken als goede vestigingsplaats. We hebben in deze sector al aardig wat bedrijven hier en ook qua opleidingen (NHTV, Avans) is de aansluiting voor deze branche op de juiste niveaus aanwezig. Wij breiden die mogelijkheden graag uit en wensen Cibus alle succes toe bij de doorgroei van deze Europese vestiging.”

 


In Amerika is Cibus gevestigd in San Diego. Het bedrijf is particulier eigendom en richt zich met de zelf ontwikkelde technologie wereldwijd op de agrarische sector. De technologie is ontwikkeld voor verschillende gewassen. Het systeem blijkt na verschillende laboratoriumtests en veldproeven in commercieel opzicht een succes.

 

Breda, 20 februari 2009

 

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Breda, SSC Communicatie, (076) 529 3015.  Informatie over Cibus vindt u op www.cibus.com.    

Geplaatst op 20-02-2009

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.