Rithmeester Park genomineerd voor Beste Bedrijventerrein 2009 - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlRithmeester Park genomineerd voor Beste Bedrijventerrein 2009

  • Home
  • Nieuws
  • Rithmeester Park genomineerd voor Beste Bedrijventerrein 2009

Het Ministerie van Economische Zaken heeft in samenwerking met uitgever Elba Media, bekend van het blad Bedrijventerrein, een verkiezing uitgeschreven voor de beste Nederlandse bedrijventerreinen. Deze Awards worden eenmaal per drie jaar toegekend. Ze zijn beschikbaar in de categorieën: ‘plan’, ‘bestaand’ en ‘geherstructureerd’.

Breda heeft zich met Rithmeester Park kandidaat gesteld en is samen met het Haagse Binckhorst en het ACT in Haarlemmermeer genomineerd.

 

Meer nominaties voor West-Brabant

In de categorie ‘bestaand’ staan bedrijvenpark Borchwerf in Roosendaal en Industrieterrein Moerdijk op de nominatie.  Zij binden de strijd aan met BioScience Park in Leiden.

Voor de categorieën ‘bestaand’ en ‘geherstructureerd’ heeft Breda geen terreinen aangemeld.

 

Procedure

25 Nederlandse bedrijventerreinen die tot de beste van Nederland behoren, waaronder Rithmeester Park, zijn te boek gesteld en dienen als voorbeeld voor andere ontwikkelaars. Van elk van deze terreinen is een uitgebreide analyse gemaakt door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Een panel van deskundigen uit verschillende disciplines heeft per categorie drie terreinen geselecteerd.

 

Op woensdag 2 september aanstaande presenteren alle kandidaten zich ten overstaan van een 15 man sterke jury. Ook Breda krijgt een kwartier de tijd om Rithmeester Park te promoten.

Op 8 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

 

Sterke punten Rithmeester Park

“ De komst van het Nederlands Topinstituut voor Logistiek en het feit dat West-Brabant mede hierdoor voor de tweede achtereenvolgende maal is uitgeroepen tot Dé Logistieke Hotspot van Nederland, zijn beslist zwaarwegende argumenten.

Verder zal Breda aspecten als duurzaamheid, veiligheid en parkmanagement in deze presentatie benadrukken. Aspecten die bij de ontwikkeling van de Supply Chain Campus, waarvoor Rithmeester Park bestemd is,  stevig in de formule verankerd worden. Vanzelfsprekend wordt op de Campus gezamenlijk parkmanagement gevoerd, worden diverse zaken gezamenlijk ingekocht en zullen veiligheid en duurzaamheid succesfactoren zijn.”Aldus Wethouder Els Aarts-Engbers (Economische Zaken), die eraan toevoegt: “Steeds meer mensen zien de kwaliteiten van Breda in. Juist nu het economisch wat minder gaat hechten wij eraan ons met die kwaliteit te profileren.”

Geplaatst op 01-09-2009

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.