Verdieping samenwerking Brabant-Jiangsu - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlVerdieping samenwerking Brabant-Jiangsu

  • Home
  • Nieuws
  • Verdieping samenwerking Brabant-Jiangsu

Vandaag ondertekenden commissaris Wim van de Donk en de gouverneur van de Chinese provincie Jiangsu, Li Xueyong in Nanjing een Memorandum of Understanding (MOU) over de verdieping en uitbreiding van de samenwerking en uitwisseling tussen de provincies Noord-Brabant en Jiangsu.

De samenwerking tussen beide provincies dateert al sinds1994. In dit MOU staan afspraken over het stimuleren van investeringen over en weer, over samenwerking op het gebied van landbouw, ecologische innovatie en milieubescherming en over de uitwisseling en toepassing van research. Ook staan er afspraken in over de uitwisseling van studenten en het intensiveren van de samenwerking op het gebied van sport.

MOU
Een ander belangrijk onderdeel van het MOU is de afspraak dat Brabant en Jiangsu de Brabantse vertegenwoordiger in Jiangsu, mevrouw Gan Rui, en het Jiangsu-office in Tilburg alle ruimte en ondersteuning zullen geven om handel en investeringen over en weer te stimuleren.
Gan Rui is vanaf 8 maart werkzaam in het kantoor van het NBSO (Netherlands Business Support Office) in Nanjing. Zij zal in samenspraak met het NBSO een grote bijdrage leveren aan de bevordering van handel en acquisitie tussen beide provincies en een verdere intensivering van de samenwerking op het gebied van economie, onderwijs en cultuur.

Economische proeftuin
De ligging van Jiangsu nabij Shanghai en de aanwezige infrastructuur, kennis en industrie maken deze provincie tot een aantrekkelijke vestigingsplaats. Op dit moment is Jiangsu de 2e regio van China als het gaat om het aandeel in het BNP. Ook door de Chinese nationale overheid is Jiangsu aangewezen als de proeftuin van China waar het gaat om economische ontwikkeling. Dit maakt het voor Brabant aantrekkelijk contacten te onderhouden om zo tevens de handel en kennisuitwisseling tussen de provincies te bevorderen.

Geplaatst op 09-06-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.