Vifor Pharma vestigt zich in Breda - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlVifor Pharma vestigt zich in Breda

Vifor Pharma vestigt zich in BredaHet farmaceutische bedrijf Vifor Pharma vestigt zich in Breda. Het Beneluxkantoor van het Zwitserse concern, dat komt aan de Westbroek, huisvest straks ongeveer 25 werknemers.

Vifor Pharma had sinds twee jaar kantoren in zowel Utrecht als in Antwerpen, en heeft nu besloten die samen te voegen tot één Beneluxkantoor in Breda.

Het bedrijf vormt de 'farma divisie' van de Galenica Group, actief in de farmaceutische- en gezondheidszorg sector. Op korte termijn zullen er vanuit het nieuwe kantoor 25 personen voor Vifor Pharma Benelux aan de slag gaan. Het betreft vooral banen in marketing en verkoop.

De directeur van Vifor Pharma Nederland BV, Geert ter Schure, vond Breda na de eerste kennismaking met de regio meteen een logische plek om de krachten van Vifor Pharma binnen de Benelux te bundelen.

"Geografisch gezien al een prima locatie natuurlijk, maar in Breda vonden we ook andere elementen die voor onze organisatie van belang zijn", vertelt de heer Ter Schure. "Zo waren de bereikbaarheid, de aanwezigheid van hoogopgeleid personeel en andere farmaceuten van doorslaggevend belang. Wij kijken er naar uit om vanuit Breda aan de slag te gaan".

"Ondanks, of misschien juist wel dankzij, de wereldwijde economische recessie, blijven bedrijven die Beneluxeringsslag maken", licht Wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda, Cees Meeuwis toe.

"Dat Breda voor zo'n Beneluxkantoor de optimale locatie en vestigingsvoorwaarden kan bieden, legt onze gemeente geen windeieren. De centrale ligging, bereikbaarheid en het gunstige kostenniveau zorgen voor een gestage aanwas van Beneluxkantoren in Breda en dus extra werkgelegenheid. Breda staat wat dat betreft prima op de internationale kaart", aldus wethouder Meeuwis.

Vifor Pharma koos voor Breda juist ook vanwege de centrale ligging in de Benelux, en de aanwezigheid van andere grote farmaceuten zoals Amgen, UCB Pharma, Kinesis Pharma.

Geplaatst op 13-01-2011

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.