Visionair plan met vliegveld maakt Breda spil in Europa - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlVisionair plan met vliegveld maakt Breda spil in Europa

  • Home
  • Nieuws
  • Visionair plan met vliegveld maakt Breda spil in Europa
Visionair plan met vliegveld maakt Breda spil in EuropaDe regio Breda moet in de toekomst een supermoderne airportcity worden, de vervanger van Schiphol. Die visie presenteert Peter Savelberg woensdag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Savelberg is voorzitter van de Denktank Dutchina, zoals het project heet.

 

De eerste Dutchinaconferentie staat gepland voor 2013. Volgens Savelberg kan Schiphol de huidige ontwikkelingen niet meer bijbenen. "We moeten op zoek naar een nieuwe plek voor een grote luchthaven of we verliezen onze mainportfunctie. Dat is slecht voor Schiphol, de Randstad en Nederland."

Daarnaast is Breda aangesloten op het HSL-netwerk. "Er loopt een HSL die van Brussel, Antwerpen, Rotterdam en naar het hart van Amsterdam gaat. In het midden is eigenlijk een leegte", gaat Savelberg verder. "Juist daarin is plek voor grote nieuwe luchthaven. De kunst is om groene waarden en culturele waarden te conserveren en er bovenop een nieuw centrum te bouwen rondom die grote internationale luchthaven. Met alle faciliteiten die daarbij horen."

Dutchina richt zich voornamelijk op landen als India en China. "Dit kabinet heeft negen topsectoren benoemd die moeten groeien. Er zijn 40.000 hoogwaardige technische vacatures. Maar die mensen hebben we zelf niet. Die moeten we uit China en India halen."

Op verschillende plekken wordt door universiteiten over campussen nagedacht, waar studenten uit China, India en andere BRICS-landen (Braziliƫ, India, Rusland, China, South-Africa) terecht kunnen. "Doe moeten elkaar makkelijk kunnen bereiken", zegt Savelberg. "Ze moeten op de trein springen en bij volgende campus uit kunnen stappen. Die campussen worden volgens Savelberg moderne hedendaagse complexen.

Bij de vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam is ook wethouder Alfred Arbouw aanwezig. Die ondertekent op de beurs met mevrouw Klein Schiphorst van de Rijksgebouwendienst drie overeenkomsten over de realisatie van het Gerechtsgebouw in het Stationskwartier in Breda.

Geplaatst op 05-06-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.