West-Brabant en Breda belangrijkste logistieke ‘hotspot’ - Nieuws - BrIM Breda

Nieuws

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlWest-Brabant en Breda belangrijkste logistieke ‘hotspot’

  • Home
  • Nieuws
  • West-Brabant en Breda belangrijkste logistieke ‘hotspot’
West-Brabant en Breda belangrijkste logistieke ‘hotspot’

De regio West-Brabant, met Breda als een van de kartrekkers, is de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland. Dat melden de organisatoren van de competitie het vakblad Logistiek Magazine en logistiek.nl.

Voor Breda werden met name Dinalog als waardevolle organisatie bestempeld. ‘Deze regio is goed bereikbaar, heeft een strategische ligging tussen uiteraard de havens van Antwerpen en Rotterdam en beschikt daarnaast over mooie en goede vestigingslocaties. Bovendien is er Dinalog als trekkende organisatie voor deze regio’, zo staat op Logistiek.nl.

Een panel van deskundigen bepaalden dat de regio verkozen werd boven Venlo en Venray, die de afgelopen twee jaar met de titel aan de haal ging.

De jury beoordeelde op zes criteria: beschikbaarheid grond en panden, aanwezigheid goede infrastructuur, bereikbaarheid logistieke knooppunten, medewerking overheid en gemeenten, beschikbaarheid personeel en opleidingen en inzetbaarheid en motivatie medewerkers.

West-Brabant, waaronder Breda, Oosterhout, Moerdijk en Roosendaal eindigde als eerste met een ruime voorsprong geëindigd op andere gebieden zoals Schiphol, Haven Rotterdam, Eindhoven en de Haven van Amsterdam.

Geplaatst op 15-05-2012

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.