Over Breda - BrIM Breda

Contact gegevens

Postbus 2522
4800 CM BREDA

Stadskantoor
Claudius Prinsenlaan 10
4811 DJ BREDA

T1 +31 (0)6 22 97 51 82
T2 +31 (0)6 52 81 37 98
E1 mapa.den.hooglander@breda.nl
E2 ga.lutz@breda.nlOver Breda

Breda, onderscheidend door haar veelzijdigheid

Echte kennisstad met hooggeschoold personeel

De economische kracht van Breda ligt in de verscheidenheid en het brede aanbod van sectoren. Naast handel (groot- en detailhandel) zijn de gezondheids- en welzijnszorg en de zakelijke dienstverlening de grootste werkgevers in Breda. De binnenstad van Breda behoort al jaren tot de top 10 van de Nederlandse winkelsteden. Breda is bovendien een echte kennisstad met hooggeschoold personeel. Dit is mede te danken aan de vele toonaangevende onderwijsinstellingen in de stad met in totaal zo'n 30.000 studenten. In Breda zijn onder meer de Avans Hogeschool, NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, de Defensieacademie, De Rooi Pannen en het ROC West-Brabant gevestigd.
De Avans Hogeschool werd in 2013 en 2014 gekozen tot de beste hogeschool van Nederland in het onderzoek "Beste Studies" van het weekblad Elsevier. NHTV internationaal hoger onderwijs Breda is verkozen tot beste grote hogeschool 2015 in de Keuzegids HBO.

Breda behoort op het gebied van distributie en logistiek tot de top van Nederland

Sterke clusters in de regio zijn logistiek, biobased economy, agrofood en maintenance. Door haar strategische ligging behoort de regio Breda op het gebied van distributie en logistiek tot de top van Nederland. Diverse internationale bedrijven hebben dan ook hun Benelux-hoofdkantoor in Breda gevestigd. Daarnaast is Breda ook een ondernemende stad met een sterk MKB, verantwoordelijk voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in de stad, waaronder een groot aantal zzp'ers.
Tenslotte is Breda ook een stad waar het prima wonen en recreëren is, waar historie en hedendaagse cultuur elkaar ontmoeten, waar een Bourgondische inslag de maat is voor menselijke interactie.

Vier luchthavens bereikbaar binnen ongeveer één uur
Twee container terminals binnen 20 km

De bereikbaarheid van Breda over de weg en per spoor is uitstekend. Breda ligt op een knooppunt van snelwegen, met de A16 en de A27 als belangrijkste.
Vanaf station Breda Centraal zijn (vanaf december 2016) maar liefst vier luchthavens binnen ongeveer één uur te bereiken: Schiphol, Rotterdam/The Hague Airport, Brussels Airport en Eindhoven Airport. Met Breda Airport beschikt Breda daarnaast over een eigen luchthaven, geschikt voor onder andere zakelijke vluchten. Binnen 20 km liggen twee container terminals (Oosterhout en Moerdijk) voor overslag via waterwegen. 
De vele internationale verbindingen maken Breda aantrekkelijk voor zowel internationaal georiënteerde bedrijven als toeristen.

Kortom

Breda is een netwerkstad bij uitstek met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid. Kernwoorden: hooggeschoolde kennis- en dienstverlening, kleinschalige en middelgrote bedrijvigheid, een prettig, dynamisch en rijkgeschakeerd woon- en leefklimaat in een attractieve stad die haar historie en cultuur koestert.

Kansrijke projecten

Een kansrijk project in Breda waarbij NV BrIM Breda met haar activiteiten een duidelijke rol krijgt toebedeeld, is:

  1. Via Breda - staat voor ontwikkeling van de spoorzone in het centrum van Breda en bestaat onder andere uit een nieuw station en de nodige te ontwikkelen kantoorlocaties.

Kijk voor meer informatie over Breda en haar gemeentelijke dienstverlening op www.breda.nl.

venster sluiten

Pagina doorsturen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In consequat leo vitae dui.

Velden met een * zijn verplicht.

venster sluiten

Pagina doorsturen

De pagina is succesvol doorgestuurd.